Десподов с гол и три асистенции при разгромна победа на ПАОК

Българският национал Кирил Десподов изигра силен мач при успеха на неговия ПАОК над Кифисия с 6:0 като гост в среща от 15-ия кръг на гръцката Суперлига. Той вкара един от головете и даде три асистенции.


Янис Константелиас откри резултата за тима от Солун в 13-та минута, преди Десподов да даде първото си завършващо подаване в срещата към Брандън Томас четвърт час по-късно. Малко след това бившият футболист на Лудогорец ознаменува силната си игра и с попадение, за да оформи класиката.

След почивката Десподов асистира последователно на Томас Мург и Магомед Оздоев, преди резервата Теохарис Цингарас да реализира за крайното 6:0 десет минути преди изтичането на редовното време.

С успеха ПАОК си гарантира и първото място в таблицата преди подновяването на шампионата през новата година, като има точка аванс пред втория Панатинайкос, и три пред третия и четвъртия съответно Олимпиакос и АЕК Атина, които направиха равенства в мачовете си срещу Атромитос и Пансерайкос. Кифисия е на предпоследната позиция с 11 пункта.

За Кифисия предстои гостуване на Атромитос на 4 януари, а ден по-рано ПАОК е домакин на ОФИ Крит. /БГНЕС

Категории: