Даниел Боримиров: Клубът работи и се вмества в определени финансови параметри

Клубът работи и се вмества в определени финансови параметри. Това каза изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров, който присъства на днешната съвместна пресконференция заедно с мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков и члена на Управителния съвет на клуба Борислав Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Относно случилото се на Вечното дерби между Левски и ЦСКА в неделя, когато се стигна до обстрели с ракети между секторите А и Г, както и до бой между стюарди и фенове, Боримиров бе категорчиен, че от МВР са отговорни за случващото се по стадионите. Той подкрепи и Сираков, който по-рано на пресконференцията обяви, че ще бъде отправено предложение до Българския футболен съюз да няма гостуващи привърженици на дербитата между „сини“ и „червени“.

„Животът на всеки един наш фен е ценен и не виждам друг начин. Виждате колко сигнални ракети се изстреляха, малко ме притеснява бездействието на полицията. Комуникирах с много наши фенове, извиних им се, но разберете – МВР са хората, които се грижат за това, което се случва на стадиона“.

Бившият играч на „сините“ коментира и защо се е стигнало до раздяла с някои футболисти на клуба, включително Стивън Гаоте, Георги Миланов, Жереми Петрис и Андриан Краев, който все още не е официално продаден, но е замразен от първия отбор. „Аз не мога да разбера – ще започна с Гаоте, разговори се говорят от май миналата година. Топузаков е разговарял с майка му, с неговия мениджър, аз се срещнах с него. Обяснихме каква е визията на Левски на едно момче, което нямаше още навършени 16 г. Казах му, че ще започне да тренира с първия отбор и ще замине на лагер в Турция. Всичко обещано на майката на Гаоте е изпълнено. Тяхната задача беше след прибирането на отбора на 8 февруари от лагера да подпишем договор. До края на март бяхме достатъчно търпеливи и в края на март те ни казаха, че не желаят да подпишат договор. Не мога да разбера юноша на Левски да не иска да подпише. Те казаха, че от лятото искат да отидат някъде другаде. Клубът направи всичко“, каза той и продължи:

За Георги Миланов – Христо Йовов е разговарял с него. Ние не можем да си позволим заплатата, която Георги МИланов е поискал. Ние всички работим и се вместваме в някакви финансови параметри. Аналогични са случаите с Петрис и с Краев. Петрис поиска сума от 25 000 евро – мислите ли, че е нормално? Ако можехме да си го позволим, щяхме да разговаряме по съвсем друг начин, но това е в сферата на фантастиката“, завърши изпълнителният директор на Левски. /БГНЕС