Черно море брани серията си без загуба на „Герена“, Лудогорец с визита в Кърджали

С три двубоя днес ще приключи 14-ият кръг в Първа лига. В първия двубой Хебър е домакин на Славия в Пазарджик от 14:00 часа. Малко по-късно от 16:30 Левски посреща Черно море на стадион „Георги Аспарухов“ в най-интригуващия сблъсък от кръга, а от 19:00 часа шампионът Лудогорец гостува на Арда.


„Зелените“ се завръщат след паузата за националните отбори с визита в Кърджали срещу добре играещия тим на Александър Тунчев. Разградчани надвиха Пирин Благоевград с 4:0 у дома в последния си двубой, като са четвърти в таблицата с 23 точки, на седем от лидера Локомотив Пд, но и с три мача в резерв. Отборът на Ивайло Петев ще играе с едно наум предвид предстоящото важно гостуване на Фенербахче в турнира Лига на конференциите идния четвъртък. Арда е на шесто място, само с точка по-малко от Лудогорец, като кърджалийци бяха в поредица от пет поредни успеха преди загубата от Славия с 0:1 точно преди паузата. По време на нея Тунчев и компания все пак се върнаха на победния път след разгром над Септември Тервел с 4:0 като гост в мач от 1/16-финалите за Купата на България.

По-рано, Левски и Черно море се изправят един срещу друг в дербито на кръга. На „Герена“ „моряците“, които са втори в класирането и при победа могат да се изкачат на върха след издънката на Локо Пд с Берое, ще се опитат да останат единственият тим без загуба от началото на кампанията, при осем успеха и пет равенства. Три от последните четири срещи на водения от Илиан Илиев отбор завършиха при ремита, включително 2:2 с Локо Пд в един страхотен сблъсък, кандидат за мач на сезона. Левски от своя страна направи равенство 1:1 с вечния съперник ЦСКА преди международната пауза, а кръг по-рано загуби от Лудогорец с 0:1 пред собствена публика. „Сините“ на Николай Костов са пети в подреждането, с равен брой точки с шампионите.

В първия мач за деня, Хебър и Славия играят един срещу друг на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Възпитаниците на Любослав Пенев не загубиха нито един от последните си три двубоя за първенство, правейки равенства с Ботев Враца и Крумовград и побеждавайки Етър с 5:2, при това на „Ивайло“ във Велико Търново. Хебър си гарантира и място на осминафиналите за Купата след минимален успех над Спортист Своге с 1:0. Пазарджиклии са десети в таблицата с 16 точки. Славия спря черна поредица от десет последователни срещи без победа в Първа лига, след като удари Арда с 1:0 в „Овча купел“. Това бе и първи успех за „белите“ под ръководството на старши треньора Иван Колев, но тимът остава предпоследен с едва осем точки до момента.

Пълната програма на мачовете от 14-ия кръг на Първа лига:

Петък

Крумовград - Етър 0:0

Локомотив Пловдив – Берое 1:2

Събота

Ботев Враца - Ботев Пловдив 3:5

Локомотив София - ФК ЦСКА 1948 0:0

Пирин Благоевград – ЦСКА 1:2

Неделя

14:00 ч, Хебър - Славия

16:30 ч, Левски - Черно море

19:00 ч, Арда - Лудогорец. /БГНЕС