Надал: Ако това беше последното ми участие на Ролан Гарос, аз му се насладих

14-кратният шампион загуби от Александър Зверев в три сета в първи кръг на турнира.

Ако това беше последното ми участие на Ролан Гарос, аз му се насладих. Това каза Рафаел Надал след загубата си от Александър Зверев в три сета на старта на втория за годината турнир от Големия шлем. 14-кратният шампион отстъпи на четвъртия поставен германец с 3-6, 6-7 (5), 3-6.

Матадора се бореше на корта в типичния си стил, но не успя да се противопостави на шампиона от Рим.

Запитан относно бъдещето си и дали това е било последното му участие в Париж, Надал не пожела да бъде категоричен: „Трудно ми е да говоря. Не знам дали това е последният ми път пред вас, честно казано. Не съм на 100% сигурен. Но това е бил последният ми път, аз му се насладих. Публиката беше невероятна по време на цялата седмица на подготовка и днес. Чувствата и емоциите, които изпитвам днес, са трудни за описване. За мен е наистина специално да усетя любовта на хората по начина, по който я усещам, на мястото, което най-много обичам“, каза той.

Зверев от своя страна се отнесе джентълменски към съперника и отдаде дължимото на Краля на клея. „Не знам какво да ви кажа. Благодаря ти, Рафа, от името на всички в тениса. За мен е огромна привилегия. Наблюдавах Рафа по време на детството ми и извадих късмет да играя срещу него два пъти на този красив корт, когато станах професионалист. Не знам какво да кажа. Днес не е моят момент, а моментът на Рафа“, сподели германецът. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон