МВнР търси най-добрите проекти за арт графити за създаване на улични творби, посветени на членството на България в НАТО

Министерството на външните работи стартира конкурс за творчески проект – произведение на изобразителното изкуство тип арт графит върху сграда на тема „България – по-красива в НАТО“.

Конкурсът е част от дейностите на МВнР в изпълнение на Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024 г. на 20-ата годишнина от присъединяването на страната ни към Алианса.

Целта на конкурса е, от една страна - чрез изкуството като средство за комуникация да се повишат осведомеността на младите хора и градските общности за ползите за България от членството в НАТО и тяхната ангажираност към ценностите и целите на организацията, а от друга – да се облагороди градската среда. Търсят се петте най-добри проекта за трансформирането на външни стени на публични сгради и други подходящи пространства в пет общини в България в уникални произведения на стрийт арт и графити изкуството, посветени на юбилея от членството на България в НАТО.

Конкурсът е насочен към художници и художествени колективи от цялата страна, работещи в сферата на визуалното изкуство, стенопис, стрийт арт и графити. Творческите проекти, с които кандидатстват, трябва да представят интерпретации на темите за сигурността, единството, свободата и ползите от членството на България в Алианса, като е желателно да бъдат насочени към популяризиране и на по-малко известните аспекти от работата на НАТО като ангажимента на организацията във всеобхватната космическа политика, жените, мира и сигурността, в опазването на околната среда и борбата с климатичните промени, в развитието на нови технологии и др.

Пълната информация за конкурса и условията за кандидатстване в него могат да бъдат намерени на официалната страница на МВнР www.mfa.bg. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон