Минесота изравни на Денвър и прати серията в седми мач

Минесота и Денвър ще определят в решителен седми мач кой от двата тима ще играе на финал в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединените щати и Канада (NBA). Тимбъруулвс успяха да се върнат в серията след три поредни загуби, побеждавайки у дома със 115:70.

Убийствена първа четвъртина за домакините на практика до голяма степен предреши и изхода от двубоя в "Таргет Център“ в Минтеаполис. 

Тимбъруулвс ямаха спирачки и в началото на втората част, тъй като Едуардс продължи да бъде кошмар за защитата на гостите, а на помощ в атака му се притече и Наз Рийд. Въпреки опитите за ново събуждане на Йокич, актуалните шампиони се оказаха безпомощни да отвърнат на удара, което доведе до това Минесота да се прибере в съблекалнята при 59:40.

След паузата тимът от щата Минесота отново бе безпощаден и окончателно отказа Нъгетс от мечтите им за нещо повече, за да сложат край на всякаква интрига.

За домакините петима баскетболисти приключиха с двуцифрен актив, като над всички бе Антони Рубен Едуърдс с 27 точки. 21 добави Джейдън МакДаниелс. С 13 мачът завърши Майк Конли. Сериозно помогнаха и приключилите с по "дабъл-дабъл“ центрове Наз Рийд (10 точки и 11 борби) и Карл-Антъни Таунс (10 точки и 13 борби).

Никола Йокич отсрами Денвър с 22 точки и 9 борби. Арън Гордън завърши с 12 и 8 овладени под двата ринга топки, Джамал Мъри приключи с 10 и 5 асистенции.

Решителният мач №7, който ще определи участника във финала на Западната конференция еи на 19 май в Денвър. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон