Мичели: Искам да развия младите момичета, защото те имат потенциал

Италианецът е селекционер на женския национален отбор.

Искам да развия младите момичета, защото те имат потенциал. Това сподели селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели, който бе на съвместна пресконференция след участието ни на турнира Лига на нациите, предаде репортер на БГНЕС. На събитието в зала „Родина“ на Националния стадион присъстваха още президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев, координаторът на националните отбори Николай Иванов, капитанът на жените Мирослава Паскова и тийм мениджърът Любомир Петров.

„Тази година сме без някои от контузените състезателки, затова за мен беше удоволствие да заложа на по-млади волейболистки. Логично, времето за подготовка беше изключително кратко, нашите първенства завършиха на 1 май. И за да развием нивото на нашите състезателки, трябваше да бързаме, но седмица след седмица играта ни се подобряваше. Когато завърши последният ни мач и имаше две състезателки набор 2006. Както при предните сезони, ние гоним целите си“, започна Мичели.

„Знаем, че във ВНЛ участват топ отборите, ние не сме на това ниво. Не можем да се борим с Италия и Нидерландия. Трябва някой да поеме отговорност за този национален отбор. Мъжете са по-напред от нас. Искам да развия тези млади момичета, защото имат потенциал. Като чужденец мога да кажа, че Федерацията дава всичко от себе си, за да подготви и женското направление. Със сигурност давам всичко от себе си, за да оставя нещо положително“, добави италианският специалист относно това дали иска да продължи начело на националките.

„Ние също не сме удовлетворени от резултатите. Смятам, че можем да играем доста по-добре. На нас не ни е много приятно, но това е пътят, който трябва да извървим. Съгласна съм за реда и дисциплината. Обвинявайки се една друга, ние не постигаме нищо. Това е безкрайно грешно. Имало е подобно нещо, но вече са взети мерки“, категорична бе Паскова. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон