Мъск ще продаде 10% от акциите си в "Тесла" след гласуване в "Туитър"

Американският предприемач Илон Мъск повери решението да продаде 10 % от своите акции в производителя на електрически автомобили „Тесла“ на потребители в „Туитър“, предаде РИА Новости. За целта, Мъск организира гласуване в социалната мрежа.

„Напоследък много се говори за нереализираните печалби като средство за укриване на данъци, така че предлагам да продам 10 % от акциите си в „Тесла“... Ще взема решение въз основа на резултатите от това проучване, какъвто и да е резултатът “, написа Илон Мъск в „Туитър“.

В проучването могат да участват не само 62,5 милиона абонати на Мъск, но и други потребители на социалните мрежи. В гласуването взеха участие над 690 хиляди души, което ще продължи почти едно денонощие. Към момента над 55 % от потребителите са гласували за продажба на акциите.

"Никъде не ми плащат в брой или бонуси. Имам само акции, така че единственият начин лично за мен да плащам данъци – това е да продам акции", добави Мъск.

По-рано Мъск разкритикува "данъка върху милиардерите", предложен от демократите в Конгреса на САЩ. Мъск отговори на туит, който предлага образец за писмо на избирателя до неговия представител в Конгреса. В писмото депутатите призовават да не се подкрепя предложението на сенатор Рон Уайдън за облагане на нереализираните капиталови печалби. / БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон