Мъри: Надявам се да бъда готов за Уимбълдън

Анди Мъри е изправен пред надпревара с времето, за да бъде готов за Уимбълдън следващата седмица, но вярва, че е в по-добра позиция от тази, в която се намираще преди Откритото първенство на Великобритания миналата година. Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем бе принуден да се оттегли от съревнованието в Куинс Клъб миналата седмица заради травма в областта на корема, която получи във финала в Щутгарт, загубен от Матео Беретини.

Позитивите са, че успях да тренирам, но има определени удари, които не успях да практикувам, така че това очевидно наруши подготовката ми. Възстановявам се, но ситуацията все още не е идеална. Тренирах в последните 3-4 дни и то добре. Но, за съжаление, в мачовете просто не мога да правя някои удари. Надявам се, че в следващите няколко дни ще получа възможността да ги тествам и дано всичко е наред“, сподели двукратният шампион на Ол Ингланд Клъб.

Мъри достигна третия кръг на Уимбълдън миналата година независимо от нарушената заради контузии подготовка. Формата му на тревата в Сърбитън, където достигна полуфиналите, и Щутгарт изкачи 35-годишния тенисист до номер 51 в световната ранглиста. И той е уверен в доброто представяне в Лондон, стига да не страда от травми.

„Преди Уимбълдън миналата година имах много малко пълноценни тренировки, не бях играл кой-знае колко в подготвителните турнири и това, че успях да спечеля няколко мача беше страхотно усилие, имайки предвид това, което съумях да направя в подготовката. Бях в добра позиция и срещу Беретини преди да възникнат проблемите, така че това за мен е най-важното. Тренирах много добре в последните няколко месеца и работих върху много неща с щаба ми. Намирам се на добро място от гледна точка на тениса. Физически се чувствам добре като цяло, просто, за съжаление, получих тази лека контузия, което е разочароващо“, завърши шотландецът. Уимбълдън стартира на 27 юни. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон