Куентин Тарантино се отказа от "Филмовият критик" като свой последен филм

Куентин Тарантино се отказа от филма „Филмовият критик“ като негов 10-ти и последен проект, съобщи Deadline.

Тарантино възнамеряваше да ангажира Брад Пит като главна звезда, което щеше да отбележи третия им съвместен проект след "Inglourious Basterds" и "Имало едно време в Холивуд". Носеха се слухове, че мнозина от актьорския състав на предишните му филми може да вземат участие, а Sony се готвеше да направи филма, след като свърши такава превъзходна работа по последния.

Говори се, че Тарантино е пренаписал сценария си, което е забавило началото на продукцията. В последствие той просто е решил, че „Филмовият критик“ няма да вземе мястото на последния му филм.

Източници, близки до режисьора, твърдят, че той е размислил и се връща към чертожната дъска, за да измисли какъв ще бъде последният филм.

Проектът на филмовите критици набра голяма скорост след края на стачката на SAG-AFTRA, когато Deadline съобщи, че Пит ще се присъедини към филма, с надеждата снимките му да започнат през 2024 г. Тарантино разкри, че действието на филма му се развива в Калифорния в годината на излизането на този филм, т.е. през 1977 г., и че той "се основава на човек, който наистина е живял, но никога не е бил истински известен, и е писал рецензии за филми за един порнографски вестник".

Вдъхновението идва от работата, която Тарантино е имал като тийнейджър - зареждал е порнографски списания в автомат и е изпразвал стотинки от касовия апарат. "Всички останали неща бяха твърде кофти, за да ги чета, но тогава имаше един порнографски вестник, който имаше наистина интересна страница за филми", казва той. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон