Костов: Нашите играчи имат нужда не да ги събличат, а да ги обичат

Треньорът на Левски Николай Костов даде традиционен брифинг преди мача с Берое в събота вечер на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

„Възстановихме Фабио Лима, но няма как да започне мача, защото не е готов за титуляр все още. Иван Андонов не е бил никога твърд титуляр, но в последните два мача му дадохме възможност да го видим. Дадохме почивка на Пламен след 5-те гола от Лудогорец, но вече е време да се завърне на титулярната си позиция“, започна Костов.

„Готови сме да прекъснем серията от загуби. Футболистите са в добро настроение и вярвам, че ще успеем. Винаги е имало напрежение. В такава тежка ситуация кадрово не сме били. Играем с нарушен баланс в повечето мачове, и то най-вече в големите такива. От ръководството на клуба винаги съм усещал подкрепа – най-вече от Сираков, Боримиров, Йовов, които вярват в мен и работата, която вършим. За феновете – не на всеки се харесва Костов, но Костов не играе за себе си. Знам своята отговорност и вярвам в моите играчи и това, което правим. Просто им е малка бройката“, продължи Костов.

„Разбрах, че ще има бойкот в сектор Б. Играчите ни са прекрасни и имат сега нужда от почитателите ни. Имат нужда не да ги събличат, а да ги обичат. Не им е лесно на тях. Те са чувствителни живи същества. Поел съм отговорността веднъж, два пъти, три пъти. Умея да го правя това. Имахме уникална подкрепа досега. Случи се така, че загубихме тези мачове и доверието отслабва. На Балканите винаги е така. Преживяваме нещата малко повече от нужното. Ние сме свикнали да падаме и да се изправяме, случи се и първия полусезон, но понякога ни идва в повече, когато критиките са неоснователни. Ако навлезем в детайли, с ЦСКА изиграхме много слаб мач, имахме обективни причини, но не бива да се оправдаваме. Изиграхме второ слабо полувреме със Славия, с Лудогорец. Работим с екип и се срещаме ежедневно и разясняваме тези моменти. Вярвам, че ще излезем от тази ситуация и през следващия сезон Левски ще бъде много различен отбор“, каза още треньорът.

Той се върна и на неприятната сцена с Цунами след мача във Варна. „Цунами е голям мъжкар. Даже не съм говорил по този повод с него. Беше разчувстван след този момент в съблекалнята с Черно море, но вече го е преодолял. Имаме нужда от участие в Европа, за да осветим нашите играчи. Не знам дали ще се случи това. Надявам се в оставащите мачове да променим нещата в наша полза. Една от най-големите причини е физиката. Ние налагаме едно темпо на игра, с което целим да изморяваме противника, но понякога ние се изморяваме. Има и такива футболисти, които се изтощиха от количеството мачове, които изиграха. Нашият отбор играе позиционен футбол и когато се изнесем в полето на противника нашите защитници трябва да контролират контраатаките добре, защото в почти всеки отбор има бързи футболисти. Но няма да навлизам в повече подробности“, завърши Костов. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон