Коритарова: До дни отпушваме тапата на Е-79 при Симитли

Тапата при пътен възел "Симитли - Банско" на Е-79 ще се отпуши до края на седмицата, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

От седмица в участъка се изгражда трета лента на Е-79 с дължина 600 метра, която ще свърза пътния възел с края на АМ "Струма“, за да може потокът от Банско в посока София да има своя лента, така няма да се изчаква потока от Кулата и Сандански. Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Днес Коритарова инспектира два обекта, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти, финансирани от националния бюджет по решение на 49-ото Народно събрание. Това са „Благоустрояване на парк с. Крупник“ и „Реконструкция на спортно игрище – стадион, с. Полена“.

Работим по инфраструктурни проекти на стойност 16 млн. лева, похвали се кметът на Симитли Апостол Апостолов.

„Да, днес имаше тапа на АМ „Струма“, това не ми хареса, но по проблемът се работи“, отговори министър Коритарова на въпроса на БГНЕС.

Освен това стана ясно, че трасето на АМ „Струма“, което ще е изцяло над Кресненското дефиле, ще започне да се строи след една година. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон