Китай хвана контрабандист със 100 живи змии в панталоните си

Мъж е хванат при опит да внесе контрабандно над 100 живи змии в континентален Китай, като ги е натъпкал в панталоните си, съобщават митническите власти.

Неназованият пътник е бил спрян от митнически служители, докато се опитвал да излезе от полуавтономния Хонконг и да влезе в граничния град Шънджън.

„При проверката митническите служители откриха в джобовете на панталоните му шест платнени торбички с шнурчета и запечатани с тиксо“, се казва в изявлението на митническите власти. След като те бяха отворени във всяка една от торбичките бяха намерени живи змии във всякакви форми, размери и цветове

Служителите са конфискували 104 от люспестите влечуги, включително млечни змии и царевични змии, много от които са били неместни видове.

Придружаващо видео показва двама гранични служители, които надничат в прозрачни пластмасови торби, пълни с гърчещи се червени, розови и бели змии.

Китай е един от най-големите центрове за трафик на животни в света, но през последните години властите се справиха с незаконната търговия.

Законите на страната за биосигурност и контрол на болестите забраняват на хората да внасят неместни видове без разрешение.

„Тези, които нарушават правилата, ще бъдат... подведени под отговорност в съответствие със закона“, заявиха от митническите власти, без да уточняват наказанието на мъжа. І АФП

Последвайте ни и в google news бутон