Кънев: Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне, Радев руши парламентаризма

Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска. Това заяви евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев.

По тази причина той смята, че третият мандат едва ли ще бъде връчен на ПП-ДБ, защото те са защитници на парламентарната форма на управление.

Според Кънев, ако през есента се проведат седми избори, ще видим пълния срив на концепцията за евроатлантическо мнозинство в България. В същото време той смята, че е важно да бъде съставено правителство. „Това по никакъв начин не означава, че ние ще го подкрепим или ще участваме в него. Тези, които събориха кабинета „Денков“, трябва да съставят правителство. Ние трябва да предлагаме алтернатива, но за да я предложим, трябва да излезем от насипното състояние, в което сме“, заяви по БНТ Кънев.

Той се надява, че ПП-ДБ няма да се разпадне, но, за да не се разпадне, трябва да има много сериозна промяна.

„ПП-ДБ беше създадена, за да спечели първото място. Не го постигнахме. Сега сме дори трети. Нашите избиратели не искат да виждат коалиции, които са слепени заради гласовете им, а искат да виждат дългосрочна визия за развитие“, каза Кънев.

Той не се вижда като новия лидер на ПП-ДБ. „Никога не сме обещавали единно лидерство на нашите избиратели. Този въпрос не стои на дневен ред през предстоящата година. Ако започнем да говорим за лидерството сега, няма да изпълним нашите обещания към избирателите“, посочи евродепутатът.

„В момента се взимат важни решения на европейско ниво, а България е пълен пас по тях. Ние сме единствената такава европейска държава“, предупреди Кънев. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон