Илиян Павлов: Всичко, което се е правило като ремонт от 2017 г. в София е незаконно

По-рано днес ВАС излезе с окончателно решение, според което реорганизацията на движението по бул. "Витоша", "Патриарх Евтимий" и ул. “Проф. Фритьоф Нансен" е незаконно.

“По определение на съда от 2017 г. поради липса на генерален план за организацията на движението в София всичко, което се е правило в столицата е незаконно”. Това заяви зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов, предаде репортер на БГНЕС.

Според думите на Павлов изработването на нов генерален план ще отнеме повече от 6 месеца, но от ПП-ДБ-СС попитаха защо ГЕРБ не са направили нищо от 2017 година насам, когато генерален план е липсвал, но столицата се е управлявала от тях.

Според общинският съветник Борис Бонев след днешното решение на ВАС се намираме в безпрецедентна ситуация, понеже в много градове устройствените планове са изтекли.

БГНЕС припомня, че Върховният административен съд окончателно реши, че Столична община трябва да прекрати новата организация на движениие по булевардите “Витоша“, “Патриарх Евтимий“ и улица “Проф. Фритьоф Нансен" в центъра на София. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон