Илиев десети в спринта при мъжете в Ленцерхайде, Тодорова девета при жените

Владимир Илиев записа най-добро класиране от българите, като се нареди 10-и в спринта на продължаващото в швейцарския зимен център Ленцерхайде Европейско първенство по биатлон за мъже и жени.

С по един пропуск на двете стрелби Илиев финишира на 1.06 мин. след победителя Ерленд Бьонтегард от Норвегия. Световният вицешампион за младежи Благой Тодев също намери място в преследването утре с 49-о място (2). Антон Синапов е 92-ри (5), Благовест Стоянов – 108-и (2) и Валентин Карабаджаков – 110-и (1). Утре са преследванията, а първенството завършва в неделя със смесените щафети.

По-рано днес, Милена Тодорова се класира девета в спринта на 7.5 км. Два пропуска от положение прав лишиха българката от сигурен медал. Без грешка на първия рубеж Милена влезе с трето време на последната стрелба, но там не можа да задържи отличната си позиция и след две наказателни обиколки в крайна сметка финишира девета.

Тя остана само на 28,2 сек. от шампионката Анастасия Меркушина (Укр), а един допълнителен ринг се бяга за около 20 секунди. Все пак, Тодорова има отлична стартова позиция за преследването утре. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон