Хънтър Байдън осъден по всички обвинения по дело за притежание на оръжие

Съдебните заседатели признаха Хънтър Байдън за виновен по федералните обвинения за притежание на оръжие в исторически първи случай на наказателно преследване на дете на действащ президент на САЩ.

54-годишният син на президента Джо Байдън беше осъден и по трите обвинения, които му бяха повдигнати, съобщи Си Ен Ен.
Хънтър Байдън беше обвинен, че е излъгал за употребата на незаконни наркотици, когато е купил пистолет през 2018 г., което е престъпление.
Присъдата идва в момент, когато баща му се стреми към преизбиране, и в ден, в който президентът трябва да произнесе реч за насилието с огнестрелни оръжия.
Тя идва и по-малко от две седмици след осъждането по обвинения в бизнес измами на Доналд Тръмп, вероятния кандидат за президент на републиканците през ноември.
Съдебните заседатели заседаваха в продължение на около три часа в продължение на два дни, преди да достигнат до осъдителна присъда.
Хънтър Байдън не взе думата по време на едноседмичния процес, който се проведе в родния град на Байдън Уилмингтън, щата Делауер.
Първата дама Джил Байдън присъства на няколко дни от процеса. Президентът не присъстваше, но заяви, че двамата с Джил се "гордеят" със сина си.
"Като президент не коментирам и няма да коментирам висящи федерални дела, но като баща изпитвам безгранична любов към сина си, доверие в него и уважение към силата му", каза Байдън в по-ранно изявление.
Производствата, заедно с друго дело, по което Хънтър Байдън е обвинен в укриване на данъци в Калифорния, усложниха усилията на демократите да запазят фокуса на изборите върху Тръмп, първият бивш президент, който някога е бил осъден за престъпление. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон