Франсис Копола работи по сценария за следващия си филм, след „Мегаполис“

Франсис Форд Копола заяви, че няма намерение да спира да снима филми и вече пише следващия си сценарий. Изявлението му дойде само няколко часа след като на фестивала в Кан се състоя световната премиера на епичния му филм „Мегаполис“.

85-годишният американски режисьор прекара десетилетия в работа по страстния проект „Мегаполис“, в който Адам Драйвър е в ролята на яростно амбициозен архитект, решен да преустрои разпадащ се град в утопия, на пръв поглед на всяка цена.

Запитан на пресконференция дали може да се изкуши да преработи филма по-късно, както направи с предишния си носител на „Златна палма“ „Апокалипсис сега“, Копола заяви, че се надява да се върне в Кан „след 20 години“.

„Ако има начин да направя филма малко по-добър, ще опитам. Но знам, че съм приключил с него, защото вече започнах да пиша друг филм. Така знам, че съм приключил“, каза режисьорът.

Отзивите за изключително амбициозния и експериментален „Мегаполис“ са смесени. Критиците в САЩ бяха до голяма степен ентусиазирани, докато европейските издания бяха значително по-малко убедени./БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон