Денков: Това е правителство от типа забравете за бъдещето, няма как да го подкрепим

В пленарна зала вървят дебатите преди избора на министър-председател в лицето на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Едва ли има голямо различие в оценката на ситуацията. Има различие по два въпроса, защо сме тук и как можем да излезем от ситуацията. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за инвестиции, политическа подкрепа за редица заседнали закони, добави Денков. За първи път в историята на България Световната банка ни постави в най-горната група на страните с високи доходи. И двете ни правителства бяха подкрепени в НС след трудни преговори. И двете правителства бяха успешни въпреки ковид, енергийната криза и войната в Украйна. Наистина ли ГЕРБ ни предлагат същите министри, които предизвикаха протестите от 2020 и 2021 г., това ли е най-доброто, което ГЕРБ може да представи? Това е правителство от типа забравете за бъдещето, няма как да подкрепим такъв кабинет, посочи Денков.

Докато той излагаше тезите си, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала.

Изборните резултати ни поставят в ролята на силна проевропейска опозиция. Ще се борим за България със средствата, които имаме, каза Денков. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон