Де ла Фуенте: Ямал трябва да остане здраво стъпил на земята

„Трябва да помогнем на Ламин Ямал да остане здраво стъпил на земята“.

Това заяви треньорът на Испания Луис де ла Фуенте, след като отборът му спечели с 2:1 срещу Франция на полуфинала на Евро 2024. 16-годишният Ямал вкара феноменален гол, за да изравни резултата и да  се превърне в най-младия футболист, разписвал се на  Европейско първенство. 
“Запитах се дали аз на 63 години мога да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал. Трябва да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие. В древен Рим, когато са говорили за Цезар, хората са казвали: “Помнете, че е смъртен”. Но трябва и да запазя вяра в тази група от играчи. Те винаги работят за общото благо. Винаги са отдадени на работния процес. Гордея се, че мога да водя тези играчи”, каза Де ла Фуенте.
Специалистът коментира и  представянето на Дани Олмо, който отбелязва във втори пореден мач, след като прониза мрежата на Мануел Нойер на четвъртфинала. 
“Знам на какво е способен. Той единствено имаше нужда да се възстанови след контузията, да се интегрира и да върне темпото и ритъма, от които имаше нужда. Благодарен съм на Дани за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на терена. Имаме късмета да разполагаме с много млад отбор с много настояще и бъдеще”, каза Де ла Фуенте.
Той заяви, че в отбора му има много неща, които трябва да бъдат подобрени и  добави, че на  финала Испания ще се изправи пред отбор, който да изисква още по-добро представяне на „Ла фурия роха“. 
На 10 юли Англия и Нидерландия ще излъчат втория участник на финала в Берлин, който ще се проведе на 14 юли. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон