Д-р Бойко Пенков оглавява Комисията по прозрачност на лекарствата

Д-р Бойко Пенков сменя проф. Илко Гетов начело на Комисията по прозрачност на лекарствата, предаде БГНЕС.

Решението за промяната е взето на днешното заседание на Министерски съвет.

Доктор Бойко Пенков е завършил медицина в Медицинска академия, София. Притежава специалности по „Вътрешни болести“, „Белодробни болести“ и „Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт“. Преминал е курс по „Планиране и мениджмънт, управление на човешките ресурси, болници - цели и стратегии“ в Париж, Франция. Притежава дипломи по „Здравен мениджмънт“ от Canterburry Business School и по „Администрация в здравеопазването”, ЛСА, Япония, Великобритания. В периода 1980-1981 г. д-р Пенков е работил като лекар, завеждащ спешна медицинска помощ в Ботевградската районна болница.

От 1981 г. до 1992 г. е главен асистент в Научен институт за белодробни болести. От 2002 г. до 2009 г. е директор на Международен институт по здравеопазване и здравноосигуряване. Има дългогодишен управленски и административен опит в сферата на здравеопазването. Заемал е поста заместник-министър на здравеопазването четири пъти.

Доктор Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетска специализирана болница за активно лечение на белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“ ООД. | БГНЕС  

Последвайте ни и в google news бутон