Ченчев: Страхливците, които носеха чантата на Нинова, сега противоуставно й забраняват да кандидатства за председател

Вие да сте чули да се приема закон със задна дата? Не. Колко мандата има Корнелия Нинова по стария Устав? Един. Колко има по новия? Един. Кой Устав действа? Новият, каза Ченчев.

„Кворум на Контролната комисия не е имало – били са 14 човека. Аз си спомням и друго гласуване в парламентарната група, без кворум - гласуваха 10 човека, а трябваше да има 14, две трети. Но, явно така ще действа новото ръководство на БСП. От страх днес взеха решение, което е нелегитимно. Тълкува се Устав, който е недвусмислен. Вие да сте чули да се приема закон със задна дата? Не. Колко мандата има Корнелия Нинова по стария Устав? Един. Колко има по новия? Един. Кой Устав действа? Новият. Има ли право на още един мандат Нинова? Има. Освен това, този втори мандат е непълен – Нинова подаде оставка. Каквото и да кажат – решението днес е взето от страхливци. Страх ги тресе. Нали са големи мъже – защо не излязат срещу Нинова на пряк избор? Защото ще ги помете. Те много добре знаят настроението на членовете на БСП”.

Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Ченчев, съобщиха от пресцентъра на партията.

„И респективно питам тези хора от новото ръководство за членовете на партията ли мислят? Или мислят за нещо друго – нещо, което ще ги облагодетелства”, добави Ченчев.

В разговора за БСП и обединението народният представител от БСП постави въпроса с кого се обединява новото ръководство в момента: „С движението „Бузлуджанци” и „Социализъм 21 век” правят срещи. А тези хора не са ли в БСП? И сега щели да се обединяват. Значи не са работили за БСП на последните избори и кампания - това е недвусмислено признание. Как ще се обединяваш с някой, който членува при теб?”, реагира Иван Ченчев. И на реплика за Първанов и АБВ отговори: „Тези хора се прегърнаха с ГЕРБ и Бойко Борисов и управляваха заедно.

„Новото ръководство, за съжаление, е изтъкано от реваншизъм. А той е породен от страхът да не се произнесат членовете на партията”, заяви народният представител от „БСП за България”, подчертавайки, че всъщност големият разговор е за партията.

„Мен не ме притеснява това, че БСП има ново ръководство, а това каква е целта на това ръководство. Обединение? С хората, които работеха срещу нас в кампанията яростно? С областни председатели – половината, от които саботираха БСП? Та, имаше областни председатели на БСП, които се снимаха в социалните мрежи с агитация за други партии. И това лесно може да се провери. Защо са работили – отговорите ще излязат на бял свят”, не подмина въпроса Иван Ченчев.

И още: „Изпълнителното бюро не знаело за предложение на Нинова в листата. Моля? Нинова показа разпечатката – видя се: Те, без Вигенин, са дали съгласието си”, каза още Ченчев. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон