Чакъров: Връщане назад няма, трябва да се възстанови нормалността

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се срещна с част от актива на Движението в Росенец, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Срещата започна в 13.00 часа и продължи три час. На нея бяха поканени само депутати от ДПС и членове, които са изразили подкрепа си за Доган при настъпилия разрив в отношенията с Делян Пееевски. Последният не присъства, но беше поканен другият председател – Джевдет Чакъров.

„Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение, ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалното. Връщане назад няма и занапред трябва да се възстанови нормалността. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава“, каза Джевдет Чакъров.

Той подчерта, че връщане назад няма и трябва да се възстанови нормалността.

Според него трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство. Отиването на нови избори не е най-доброто решение, категоричен е Чакъров и добави: „Виждаме какво става с плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим“.

Той заяви, че присъстващите на срещата днес са посочили, че с удоволствие и гордост са се съобразили с предложението на Ахмед Доган относно гласуването за правителство. В същото време Чакъров отбеляза, че в предложения кабинет е имало добри кандидатури за министри, които са били професионалисти.

Твърденията, че утре се очаква и среща с членове на ДПС, които подкрепят Делян Пеевски бяха отхвърлени от Рамадан Аталай. „Това са манипулации мога да ви кажа това са манипулации, не вярвам след като вече е решено, че връщане назад няма, да има други срещи”, каза той.

Всички заедно за ДПС, връщане назад няма. Това написа в профила си в социалната мрежа Джейхан Ибрямов. Той бе изключен от ДПС през седмицата, а снощи публикува във Фейсбук своя снимка с Ахмед Доган и написа, че който мисли, че Доган е минало, значи няма бъдеще в ДПС.

На 3 юли Рамадан Аталай публично заяви, че има разногласия между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и настоящия председател Делян Пеевски за начина, по който трябва да се управлява партията. Според Аталай спорът е принципен и Доган е против едноличните методи на Пеевски. Аталай също така заяви, че Доган е препоръчал на депутатите от ДПС да не гласуват за предложения от ГЕРБ-СДС кабинет с премиер Росен Желязков.

При гласуването на кабинета 14 народни представители от Движението се обявиха срещу него, а един гласува въздържал се. Другите 30 депутати гласуваха за.

След гласуването председателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че България е пропуснала да има евроатлантическо правителство. Според него от гласуването е спечелила Русия. „Какво означава? Пропуснахме да имаме правителство. Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати и те ще бъдат депутати“, добави Пеевски.

На следващия 4 юли Пеевски заяви в парламента, че ДПС няма да се разцепи. „ДПС ще бъде монолитно и с Доган ще продължим да вървим напред“, каза тогава той.

Според Аталай гласуването е показало, че ДПС има достатъчно съпротивителни сили и когато някой посегне на непреходните ценности на тази партия, те се проявяват. Той заяви, че единият председател на Движението Джевдет Чакъров води автентичната политика на ДПС, а другият Делян Пеевски е много амбициозен и му пожела успех.

На следващия ден отново в парламента Пеевски заяви, че темата дали ДПС се разпада не седи на дневен ред. Ние сме втора политическа сила, много сериозна организация, надявам се, че колегите са разумни, добави той. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон