Чакъров: Видно е, че има еднолично управление, аз съм с истинското, автентичното ДПС

Аз съм председател на ДПС, избрани сме двама председатели.

Би следвало всички да се чуват, но в ДПС през последните дни има натрупано напрежение и то се натрупа с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи, които са били винаги съществени, а именно нефункциониране на Централното оперативно бюро, Централния съвет.

Това каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров пред БНТ.

Видно е, че има едно еднолично управление, което доведе до това напрежение и в ПГ, и в някои от структурите. В ДПС е традиция, винаги ЦБ е заседавало всяка седмица и всеки един от ръководството можеше да изразява позиция по няколко пъти и позицията на ДПС се оформяше на тези заседания именно. За съжаление от националната конференция досега ние имаме един Централен съвет, където приехме критерии и за провеждането на парламентарните избори. Ние нямаме заседание на колективните органи, те не функционират до момента и трябва да си направим изводите, посочи Чакъров. Нарушени са процедурите. Областните съвети след изборите трябваше да анализират резултатите. На базите на анализите се правят заключения и тези резултати от областните съвети се представят пред Централния съвет, а това сега не се случи. Ахмед Доган е казал, че колективните органи трябва да функционират. Има много сериозна активност от много структури и естествено, че всички сме коментирали ситуацията, все пак има ръководство, което би следвало да функционира, подчерта Чакъров. Ще чуем и позицията на Ахмед Доган предполагам в следващите дни, уточни той.

Попитан дали ще остане в ДПС, Чакъров отговори: Аз съм с истинското, автентичното ДПС и колегите сме с истинското и автентичното ДПС. Всички в ДПС сме евроатлантици и няма деление на евроатлантици и евронеатлантици. /БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон