Борисов: Трябват ни силен кабинет с много силни министри на отбраната и на МВнР

България може да побеждава само, когато сме единни.

Това е силата на нашата България. Тя не е нито слаба, нито малка. Правим я слаба ние политиците с обидите, които използваме.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Тутракан, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Борисов отдаде почит на генерал Иван Колев и загиналите по време на Първата световна война за освобождаването на Добруджа в мемориални комплекс „Военна гробница 1916“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в момента „светът се намира във война“ и припомни, че ако допреди 5-6 години Европейския съюз е говорил за икономически растеж, иновации и инфраструктура, днес говори за отбрана. „В Еврокомисията ще има чисто нов пост на комисар по отбраната. Масово Европа ще се въоръжава през следващите години. Цялата ни икономика ще се превърти на 90 градуса в посока отбранителна индустрия“, подчерта Борисов.

По тази причина той призова за създаването на „силен кабинет, в който да има силен министър на отбраната, силни министри на външните работи и на икономиката“.

„Държавите в Европа се групират по производство. Ще се открият десетки хиляди работни места, ще се направят милиарди инвестиции и това ще стартира до края на годината, а ние ще правим избори“, каза той.

Борисов призова да се поучим от историята: „В името на България сме длъжни политиците да направим да има стабилност“.

Той също така се обърна към своите опоненти, които са с „генералски пагони“, сред които президентът Румен Радев, Атанас Атанасов и др, да дойдат на това свещено място в Тутракан, където почиват българските герои, и „да се помирим през следващите 4 години“. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон