Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая Назарян за председател на НС. От гласуването ще стане ясно дали ще продължим да преговаряме. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов в присъствието на преговорния екип с участието на Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова информира депутатите от ПГ за хода на разговорите с парламентарно представените партии.

„Подразних се от десетките анализатори, че всичко е било договорено. Ние такива договорки, извън преговорния екип не правим и не се договаряме. Тук говорим за критично състояние на държавата, време за отговорност, а не за тяснопартийни интереси, да си спасиш партийката и да отидеш в опозиция и да лаеш всеки ден срещу тези, които са се нагърбили да спасят държавата. Не е честно и няма да стане“, подчерта Борисов.

„Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и ще чакаме гласуването. От гласуването ще стане ясно дали ще продължим да преговаряме“, категоричен е Борисов.

Той припомни, че въпреки огромната разлика имат с един депутат по-малко. „С 68 депутата от 240, с толкова безотговорна политическа класа, е самоубийство за всеки един, който й да е“, заяви той. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон