Борисов иска оставката на кмета на Пловдив

С БСП имаме идеологически различия. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ търсят обединение, защото знаят, че са по-слаби от ГЕРБ.

Кметът на Пловдив трябва да се оттегли от поста си в знак на морален акт.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Борисов заяви, че кметът Здравко Димитров трябва да се оттегли, защото не може да се справи с проблемите на втория по големина град у нас. Като основен мотив за исканата оставка Борисов посочи, забавянето на строителството на стадион „Христо Ботев“. Той заяви, че вместо да се справя с проблемите, Димитров ги създава и заради него партията получава обвинения.

Кметът е малко по-деликатна работа от другите длъжности. Той трябва да бъде консенсусна, защото трябва да работи със съветниците, заяви лидерът на ГЕРБ. "Всеки трябва да бъде сигурен, че ние сме най-честните и най-прозрачните", добави той.

Борисов коментира и опорките на ПП за сближаване между ГЕРБ и БСП.

„Реакцията на партията относно сближаване с БСП е изключително остра. Те са наши идеологически противници“, каза той и уточни: „С БСП имаме идеологически различия, не искам да ги обиждам“. В същото време Борсов добави, че „БСП са много по-система партия от ПП, които са ляво либерали“.

Той призова Христо Иванов предварително да кажи дали ще се коалира отново с БСП.

„Представям си как Христо Иванов и Асен Василев се събират да правят бюджет, тъй като са толкова различни като политически субекти“, каза още Борисов.

Той припомни, че близо 5 млрд. лв. са взети директно от джобовете на българина по време на управлението на „Продължаваме промяната“. „И по-точно през резервоарите на колите на българите… Истината винаги излиза наяве каквато и да е“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и евентуалното обединение между ПП и ДБ. Те се обединяват, защото знаят, че са по-слаби от нас, а са по-слаби, защото управляват лошо, добави Борисов.

"Повече лъжи няма да толерирам", категоричен е той. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон