Борисов: Има как да се направи правителство с повече партии, трябва широк формат

Никой от депутатите не си е взел поука. Успехите, които иска Денков да си припише не са повече от нашите.

Лесно му беше да е избран за премиер, защото ГЕРБ го подкрепяше, сега има безотговорна ПП, които искат да хвърлят държавата в хаос. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Със своите корупционни тежести в последните месеци ПП имат 22 депутати, ГЕРБ 68, което прави три пъти повече, коментира Борисов.

Не е правилен принципът, а принципът е най-голямата партия получава председател на НС, уточни той. Да бъдем отговорни, всички виждат как летим към следващите избори. Няма отговорни партии, посочи Борисов. Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без широк формат не можем да направим коалиция. Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи.

Никакъв Пеевски и никакво ДПС не са участвали в преговорите за ротация, след като отстъпих отбраната и енергетиката и отстъпих цялото управление за следващите 9 месеца, докога ПП ще продължава да лъже? С ДПС преговаряше Кирил Петков. Да не изопачават изборите, категоричен е Борисов.

С Николай Марков ще се срещне преговорният екип, заяви Борисов на въпрос дали ще се срещне с лидера на "Величие". | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон