Бленджини: Спечелихме няколко мача, но за мен това не е достатъчно

“Благодаря на Давид Давидов и Николай Иванов за помощта и разбирането. Още по време на официалното представяне ви казах, че е важно да се запозная нагласата на всички момчета. Бях наясно, че ще има компромиси от спортно-технически характер. Но аз съм много доволен от работата им. Факт е, че спечелихме няколко мача, но за мен това не е достатъчно. Трябва да създадем отбор, който да печели повече. Радостен съм за начина, по който момчетата издържаха. За следващата година, ще търсим нещо друго, не да се задоволяваме с тези резултати”, заяви селекционерът на волейболните ни национали Джанлоренцо Бленджини на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

“Остатъкът от това лято е много важен Искам да имам представа за всички състезатели, които имат ниво да са в този отбор. Ще настоявам тези играчи, които смятам, че са бъдещето, да започнат да работят по различен начин, не само, когато са в националния отбор. Организацията и щабът, които имаме са важни, но най-важно е всеки един да може да си го пренесе и в клубния отбор”, продължи италианецът.

“За мен има изключително важен момент. Да работя за национален отбор е по-различно от това да работиш за клуб. Тук се изисква много повече и емоционална отдаденост. Затова не взех трима от играчите, защото не видях тази отдаденост към националната фланелка… Ние като екип и този отбор, трябва са усещаме че работим за България. Важно е за мен, да разбера. Отделен играч може да направи разликата, със своите решения. Може в клуба си да работи повече физически или технически, но пък може да получи по-добро решение, за да играе повече. Това е една цялостна картина, в целта, на която е целия състезател”, добави Бленджини.

"Преди началото на Лигата на нациите ни бе ясно, че ще имаме трудности. С много нови имена. И доста, които са били резерви. Спечелихме три мача, аз исках да са поне 5, но...Това, което може да се открои като извади. Атаката - имаме слабости Видно е за всички. Ние по най-бързия начин трябва да подобрим този елемент, за да може да се приближим към първите 10 отбора в света, за да може да се конкурираме с тях”, категоричен е селекционерът на България.

“Тези хора, знаят кои са. Не искам да назовавам имена. Искам да си останат в кухнята на отбора. Не е нежно за тях това да е само един бонус, че си част от националния отбор”, коментира италианският селекционер.

“Давам си сметка, че ги подложих на голямо напрежение през тези 2 месеца и постоянно тренирахме. Исках, чисто физически да подобрим техните показатели и второто спортно-технически да въведем нови неща в играта. Между мачовете момчетата почти не са тренирали. Издържаха психически на това нещо. Не съм чувал да се оплакват. Може и да се го мислил, но до мен не е стигнало. Това бе и една от целите, за да знам кой може издържи на това темпо на подготовка”, добави Бленджини.

“Не обичам да давам оценки. В нашия спорт, понякога може да загубиш. Моята оценка е добра, но не е достатъчна, които ние сме си поставили като изискванията. Виждам в тях, че имат такова голямо старание. Тяхната нагласа не се промени, въпреки че не тренираме за голямо първенство. Нарочно описах още един месец работа. Ще гледам и Европейското първенството за момчета до 20 години в София и Пловдив. Планирам да наблюдавам и Световното първенство за момчета до 17 години в София. Аз съм тук и целта ми е да видя всички играчи и от подрастващите. Оценката е добра, но не задоволява целите, които имаме”, каза още той Бленджини.

Вицепрезидентът на БФ Волейбол Давид Давидов говори за представянето на мъжкия национален отбор на България под ръководството на новие селекционер: “Искам да изразя нашето задоволство от работа на Джанлоренцо Бленджини. Начинът, по който нашият отбор показва лице и други качества. Удовлетворени сме от решението ни Бленджини да води националния отбор на България. Важен е и дългосрочният поглед. Ние целим резултатите да ни отведат в Лос Анджелис 2028 година. Бленджини прави сериозен анализ на състезателите, които могат да ни заведат там. Това бе нашата уговорка и той я изпълнява отлично”, заяви Давидов. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон