Бербатов: Очаквам Конгресът да се състои на 15 март, както е насрочен

Очаквам Конгресът да се състои на 15 март, както е насрочен. Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който заедно с члена на неговия екип Мартин Петров се срещна днес с представители на футболните клубове от Русе и региона.

„Винаги съм оптимист. Винаги се надявам на най-доброто, но се готвя също и за най-лошото. Правя каквото зависи от мен, което е правилно и професионално“, започна Бербатов и продължи:

„Дори на моменти на хората да им е досадно, че за трети път ги събираме и им говорим за неща, които и преди са чували, то трябва да бъде направено. Надявам се и другите кандидат-президенти да направят подобно нещо, а не да си изберат два-три региона и да кажат, че и те са направили същото“.

Бившият национал коментира, че очаква Конгресът да се състои на 15 март, както е насрочен. „Ние затова се подготвяме и в момента обикаляме. Клубовете не трябва да се поддават на фалшиви слухове или ако някой започне да ги агитира от БФС, да подписват някакви декларации на хвърчащи листи и да се казва, че искат да се отлага Конгресът. Това го няма в устава под никаква форма. Ти може да поискаш събиране на Конгрес, но не и отлагане. В същото време това показва страхът, който е обзел хората от БФС, защото те знаят какво идва и какво ги очаква и искат да отложат неизбежното във времето“.

По отношение на останалите кандидати за президентския пост, той сподели: „Имената, които чувате, чувам и аз. В същия момент ме интересува аз и моят екип какво правим, моята кампания и програма. Нямам притеснение да премеря сили с който и да е, както едно време мерих сили на терена, но стига надпреварата да бъдат честна, откровена и отворена пред всички“, каза още бившият нападател на Манчестър Юнайтед. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон