Байдън и Тръмп се споразумяха за правилата на първия им предизборен дебат

Правилата за 90-минутния дебат на 27 юни, който ще има двама водещи и няма да има аудитория в студиото, са договорени от кампаниите на Байдън и Тръмп.

И двамата кандидати се съгласиха да се явят на единен подиум, а позициите им на подиума ще бъдат определени чрез хвърляне на монета, съобщи Си Ен Ен.

Микрофоните ще бъдат заглушени по време на дебата, с изключение на кандидата, чийто ред е да говори.

На сцената няма да се допускат никакви реквизити или бележки, а на кандидатите ще бъдат дадени само химикалка, лист хартия и бутилка вода.

Дебатът, който ще се проведе в Атланта, Джорджия, ще продължи 90 минути с две рекламни паузи, по време на които служителите на кампанията няма да могат да контактуват с кандидатите си.

Някои аспекти на дебата - включително липсата на аудитория в студиото - ще се различават от предишните дебати.

Модераторите Джейк Тапър и Дейна Баш - и двамата водещи на новините на Cи Ен Ен – „ще използват всички налични инструменти, за да наложат спазване на времето и да осигурят цивилизована дискусия".

През май Байдън и Тръмп се договориха за два телевизионни предизборни дебата, като вторият ще се проведе на 10 септември по канал Ей Би Си.

Последните дебати между двамата мъже през 2020 г. бяха изпълнени с напрежение, като в един момент Байдън се провикна "ще млъкнеш ли, човече?", докато Тръмп многократно говореше над него. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон