България призова Хамас да приеме предложението за мир на Байдън

България и още няколко страни призоваха Хамас да приеме предложението на Джо Байдън за постоянно примирие в Ивицата Газа.

Това гласи съобщение, публикувано на сайта на Белия дом.

Предложението е подкрепено от лидерите на Австрия, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Канада, Колумбия, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Сърбия, Тайланд и Франция.

„Като лидери на държави, силно загрижени за заложниците, държани от Хамас в Газа, включително много от нашите собствени граждани, ние напълно подкрепяме движението към прекратяване на огъня и споразумението за освобождаване на заложниците, което сега е на масата, и както е очертано от президента Байдън на 31 май 2024 г. Няма време за губене. Призоваваме Хамас да сключи това споразумение, което Израел е готов да изпълни, и да започне процеса на освобождаване на нашите граждани“, пише в съвместното изявление на лидерите.

БГНЕС припомня, че на 31 май американският президент Байдън предложи трифазен план за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, което включва прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците, държани от Хамас. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон