Атанасова: Кандидатурата на Христо Иванов не е поставяна на масата на разговорите

Кандидатура на Христо Иванов за премиер на бъдещо правителство "никога не е поставяна на масата" на разговорите между първите две политически сили. Това заяви по бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"С Христо Иванов работим прекрасно, лично имам много добра комуникация с него и с всички колеги", допълни Атанасова.

"Обнадеждена съм, че намираме много общи точки в нашите управленски програми – дори в детайлите между ПП-ДБ и екипа на ГЕРБ-СДС. Разговорите продължиха два дни, защото това е втората стъпка от такъв процес, остава да извървим третата стъпка. Тя е да говорим вече по персоналния състав на едно бъдещо общо правителство", добави тя.

Атанасова, заяви, че ако трябва да се говори за компромиси и прошки, ГЕРБ-СДС е демонстрирала забравяне на политическото си его.

„От общо управление сега щета носят всички, които ще влязат в него. Това е съвсем разбираемо, но от шести избори щета ще носи България“

"Две възможности за бъдещо правителство"

Атанасова заяви, че има две възможности за консолидация на бъдещо правителство: "едната е от двете парламентарни групи да има политическо представителство, съответно присъствието на хора от ГЕРБ-СДС трябва да бъде идентично, при все че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила."

"Втората възможност е да направим равно отдалечен кабинет, без политици като присъствие в него, а всички лидери на партии да бъдат на първи ред и заедно да контролират това правителство", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ПП и ДБ се изолират един от друг“

"Виждам, че колегите от ПП-ДБ са в изолация, даже виждам, че ПП и ДБ вече се изолират един от друг. Христо Иванов почти не участва в тези разговори (б.р. между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Ако той е на масата, той мълчи, както и Атанас Атанасов", заяви Атанасова.

Тя допълни, че е чула, че "Да, България" не искат да участват с предложение в правителството. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон