85% от потребителите в Русенско са се възползвали от първия транш хранителни продукти

Около 85% от потребителите в Русенско са се възползвали от първия транш по европейската програма за подпомагане на нуждаещи се с хранителни продукти.

Това става ясно от отчета на Българския червен кръст за резултата от кампанията. В момента в Русе тече и раздаването от втория транш, което ще продължи до 26 юли, предаде БГНЕС.

При първото раздаване в областта, от 12 450 правоимащи, хранителна помощ са взели около 10 500 души. От тях близо 9600 са получили по един пакет, а многочленните семейства – по два. От БЧК раздадоха 15 вида храни, сред които олио, брашно, ориз и захар, както и 7 вида консерви. Правоимащи по програмата бяха 7 групи лица, които са определени от агенция социално подпомагане.

В Русе започна и раздаването на продуктите от втория транш по европейската програма, като за първи път освен храни правоимащите получават и материали за лична хигиена и за дома. Заради горещините, пунктът на БЧК на ул. „Тулча“ работи от 8:30 до 12:30 часа.

Над 11 хиляди потребители в областта са с право да получат подпомагане от втория транш, като в Община Русе те са около 5500. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон