14 американски щата изтеглиха от пазара краставици поради риск от заразяване със салмонела

Пресни краставици, продавани в 14 американски щата, са изтеглени от пазара поради вероятно заразяване със салмонела, съобщи Си Ен Ен.

Базираната във Флорида компания Fresh Start Produce изтегля краставиците, които са били доставени от 17 до 21 май. Зеленчукът е бил изпратен до центрове за търговия на дребно, търговци на едро и дистрибутори на хранителни продукти в Алабама, Флорида, Джорджия, Илинойс, Мериленд, Северна Каролина, Ню Джърси, Ню Йорк, Охайо, Пенсилвания, Южна Каролина, Тенеси, Вирджиния и Западна Вирджиния, се казва в съобщението на компанията. Мини краставиците и английските краставици не са изтеглени.

Мярката се налага, след като Министерството на земеделието на Пенсилвания установява положителна проба за салмонела. Американската администрация по храните и лекарствата провежда допълнителни тестове, за да установи дали това е свързано с текущото разследване на епидемията.

Fresh Start Produce уведоми клиентите си, които са получили краставиците директно от компанията, за изтеглянето на стоката и поиска техните собствени клиенти да бъдат уведомени. Според компанията краставиците са "малко на пазара", но клиентите могат да проверят при търговците на дребно дали потенциално заразените зеленчуци са били продавани там. Продуктите трябва да бъдат изхвърлени или върнати в магазина.

Симптомите на салмонелна инфекция включват диария, треска и стомашни спазми, които могат да започнат в рамките на часове или дни след консумацията на бактериите. Повечето хора се възстановят с лечение, но трябва незабавно да потърсят помощ от медицинско лице, ако имат тежки симптоми, които не се подобряват след няколко дни, или признаци на дехидратация. Децата, възрастните хора и хората с отслабена имунна система са по-склонни към тежко боледуване. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон