Загорчич: Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия

Наставникът разкри, че отборът има нужда от централен нападател.

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия. Това призна старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич, който говори пред медиите преди първата тренировка от лятната подготовка на столичани на стадион "Александър Шаламанов".

"Имаме доста хора, които взеха участие в националните отбори. Седем човека по принцип няма да стартират подготовката с отбора. Светослав Вуцов и Ертан Томбак заминават с нас на лагера. Малките ще имат два дни повече почивка. На 19-и ще дойдат на Банско при нас. Имаме трима човека на проби. Говорих си в съблекалнята с тях, ще преценим тези дни дали ще пътуват с нас на лагера. Имаме три дни тренировки и тогава ще говорим дали ще ги вземем с нас", започна Загорчич и продължи по отношение на селекцията:

"Водят се разговори с Гьозтепе за преминаването на Исак Соле, но на този етап не са приключили. Най-много от централен нападател ще имаме нужда, евентуално от още един централен защитник и евентуално един халф. Не се притеснявам, дори да не намерим, имаме достатъчно хора в средата на терена. Тони Тасев и Галин Иванов са вътре в съблекалнята. Днес си тренират, което означава, че си остават тук", поясни още сърбинът по отношение на Тасев и Иванов.

А на въпрос дали ще взима нов помощник след преминаването на Дарко Тасевски в щаба на Станислав Генчев в Левски, Заги отвърна: "Мартин Кушев е тук. Двамата работим достатъчно време заедно. Ще преценим, ако имаме нужда от още един човек, ако се справяме, няма да взимаме друг човек".

"Обстановката в Славия я знаем всички. Ние търсим млади футболисти и се опитваме да ги развиваме. Това ни е целта. Единственото нещо, което търсим, е централен нападател. Ако успеем, това нещо ще ни помогне много. Всички гледаме тук в Славия да развиваме млади момчета. Не е малко седем човек в младежките национални гарнитури да играят. Гледаме да развиваме най-много от школата футболистите. Ще правим всичко възможно. Гледаме да се подготвим по най-добиря начин за това първенство. Интереси винаги има. Това са въпроси към шефовете. Винаги има интерес към футболистите на Славия. С това нещо сме свикнали. Всички отбори си търсят най-много млади футболисти. Показва се как трябва да действаме и тук и българският футбол да е това, което беше преди години", каза още наставникът на "белите".

Славия стартира подготовка с трима футболисти на проби - Георги Василев, Анастасиос Андониу и Любомир Костов. В списъка с играчи има и двама юноши на клуба - Васил Казълджиев и Кристиан Балов. Първото занимание на "белите" за лятото започна в 18:30 часа.

Междувременно стана ясна и програмата на отбора за лятната подготовка. Славия ще се готви тук между 14-17 юни, а от 17 юни до 7 юли е на лагер в Банско. Столичани ще изиграят шест контроли - четири от тях ще са в Банско, а последните две на стадион "Александър Шаламанов". Официалното представяне на "белите" ще бъде на 13 юли в двубоя със Спортист Своге в "Овча купел".

Контролите на Славия:

26.06 – Славия – Септември София (Банско)

29.06 – Славия – Беласица Петрич (Банско)

03.07 – Славия – Локомотив Пловдив (Банско) /под въпрос/

06.07 – Славия – търси се опонент (Банско)

13.07 – Славия – Спортист Своге (стадион "Александър Шаламанов")

Между 17 и 21 юли Славия ще играе и срещу Крумовград. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон