Валентин Илиев: За мен това е един от поредните двубои

ЦСКА 1948 гостува на ЦСКА утре, 31 май, от 20:00 часа.

За мен това е един от поредните двубои. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев преди баража с ЦСКА за място в Лига на конференциите, предаде репортер на БГНЕС. Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е утре, 31 май, от 20:00 часа.

„За мен е един от поредните двубои. Не го различавам по важност от другите. Целите на самия мач са по-различни, но ние във всеки мач се стремим за победа и това ще търсим. Уважавам мнението на всеки треньор, както и на Стамен Белчев. Разликата между думи и дела е огромна. На терена ще видим кой с кого ще се съобразява“, започна Илиев и продължи:

„Не мисля, че трябва да търсим подводни камъни. Концентрацията и поведеното на отборите ще са ключови. Спокоен съм, защото вярвам на отбора си. Познавам играчите си и не смятам, че в България има с какво да се изненадаме. Желанието за победа и колективът ще са водещите фактори в този двубой“.

„Определено от двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец има много промени в изпълнителите. Със сигурност няма как да бъде сравняван по каквото и да е. Надградихме, защото дадохме шанс на млади футболисти, които показаха, че го заслужават. Изградихме страхотен колектив и сплав от опитни и млади. С всеки двубой го показват на терена. Не винаги се получава, но водещото е, че сме непримирими и продължаваме да вярваме и знаем, че ще изпълним целите си“, допълни наставникът на „армейците“.

По отношение на младите и участието им в такива важни срещи, той сподели: „Защо трябва да прегарят младите? Това са мачове, които всеки играч и треньор трябва да чака с нетърпение. Имаш възможност да се явиш на европейска сцена и всичко зависи от един мач. Тези мачове трябва да имаш наслада, че ще ги играеш“.

„Концентриран съм върху двубоя. Винаги съм твърдял, че всеки човек има право на мнение и действия. Всеки отговаря за действията си. По никакъв начин не ми са повлияли страничните неща. Фокусиран съм върху отбора ми. Има неща, които се случват, защото Господ така е отредил. Независимо от формата, когато играеш в един дерби мач, ключовото е кой ще покаже по-голямо желание и психика и кой ще играе като отбор. Футболът е колективен спорт и може да надскочиш себе си, когато играеш като отбор. Радвам се, че имам страхотен колектив и им вярвам“.

„В живота и футбола винаги има какво да губиш, но това не трябва да е приоритет и да се страхуваш. Или побеждаваш, или губиш, няма друг вариант. Равният го приемам като загуба, ако трябва да отговоря конкретно. Да, ние изпълнихме една цел, в която малцина вярваха, защото се промениха доста неща. Разполагаме и даваме шанс на много млади играчи. Малцина вярваха и от нашия отбор, но с времето и мачовете се убедиха, че нещата могат да са възможни. Искам да вярват в себе си така, както ние като щаб вярваме. Направихме нещо хубаво, може да го направим и по-хубаво. Вярвам, че е възможно“, каза още треньорът на ЦСКА 1948.

„Готови сме за всякакви варианти. Няма как да излезем с една стратегия, защото всеки двубой може да се развие по различен начин. Мисля, че в това отношение сме подготвени за всякакви варианти и сме готови да реагираме по най-добрия начин. Няма по-хубаво нещо от това да има хора по трибуните. Не приемам да играем пред празни трибуни. Мен лично, като футболист, ме мотивираше агитката на противника“, завърши Илиев.

На пресконференцията присъства и капитанът Радослав Кирилов. „Успяхме да си свършим работата, за да стигнем до този мач, който ще ни отвори доста възможности при победа. Готови сме по най-добрия начин и се надявам да се поздравим с успех. Нашите млади играчи натрупаха доста мачове. Те са вече готови да играят тези сериозни мачове. Този мач се явява като бонус и може да изпитаме наслада от този двубой. Да излезем и да покажем какво можем. Имаме всички шансове да се поздравим с успех. Готови сме за всякакви варианти, защото сме равностойни. За мен първо е голяма чест да съм капитан, но и голяма отговорност, защото все пак младите играчи се опитват да попиват от нас по-опитните“, каза той. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон