Търговията на Тексаската фондова борса ще започне в края на 2025 г.

TXSE Group е привлякла 120 млн. долара от десетки индивидуални инвеститори и големи инвестиционни компании, включително BlackRock и Citadel Securities, за създаването на Тексаската фондова борса, съобщава „Далас морнинг нюз“.

Очаква се новата борса да започне да функционира до края на 2025 г., а първото листване на акции да бъде планирано за началото на 2026 г.

Тексаската фондова борса (TXSE), чието седалище ще бъде в Далас, ще бъде ново място за листване на компании предимно от югоизточната част на страната, както и за търговия с различни борсово търгувани продукти и американски депозитарни разписки. Към момента на пълното си функциониране борсата ще има около 100 служители.

Главен изпълнителен директор на новата платформа за търговия ще бъде Джеймс Лий, който сега ръководи TXSE Group. „Целта ни е да се превърнем в третото място за листване в САЩ“, каза той.

TXSE трябва да получи одобрение от Комисията за ценни книжа и борси (SEC), за да започне да функционира. Според Лий TXSE планира да подаде искане до SEC по-късно тази година, съобщава „Уолстрийт джърнъл“. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон