Свиленски: Нинова подаде оставка на цялото Изпълнително бюро на БСП

Имаме информация, че някои от зам.-председателите на партията в оставка провеждат срещи въпреки че не им е даден мандат за това, каза още Свиленски.

Оставката на Корнелия Нинова беше очаквана от всички. При такъв резултат няма как да продължиш да изпълняваш функциите, когато не си постигнал резултатите. Нинова върна властта при тези, които са я избрали - а именно българските социалисти. Тя е избрана на пряк избор с отговорността да ръководи партията.

Това каза пред БНТ депутатът от БСП за България Георги Свиленски.

Новото е, че вчера и част от Изпълнителното бюро, което досега е ръководило партията, се присъединиха към т.нар. "искащи извънреден пленум", и свикаха и те пленум в 11 ч. днес - това са трима от зам.-председателите без Ирена Анастасова - това са Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Борислав Гуцанов като организационен секретар, - тоест, това са хората, които бяха най-близо до Нинова и нямаха морала и честта да седнат очи в очи с нея и да изговорят всички проблеми с нея. Доколкото разбирам, вчера са се събрали, взели са решение да се присъединят към подписката на тези 64 човека, които искат пленум.

Това означава, че върху партията се оказва натиск. За тези 8 години на поста Нинова успя да удържи на натиска, който само 24 часа след подаването на нейната оставка си дойде на мястото. Знам откъде идва този натиск, оказа се, че доста хора искат да "отворят портата" на БСП, допълни Свиленски. И това са хора отвътре, но имената им няма да кажа, за да не стана поредния политик от БСП, който говори срещу партията си и другарите си.

Затова вчера Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро на партията, и днес всички тези зам.-председатели на ИБ вече са в оставка. Тоест, предстоят нови процеси в партията, които да я изчистят. Имаме информация, че някои от зам.-председателите на партията в оставка провеждат срещи въпреки че не им е даден мандат за това, каза още Свиленски. Докато някой е член на ПГ на БСП и изпълнява решенията на партията, той няма да бъде изключен от групата, завърши Свиленски. I БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон