Студен атмосферен фронт ще понижи температурите в България

Във вторник, 4 юни, през страната ще премине студент атмосферен фронт, с който максималните температури ще са в широк диапазон - от 26 до 35 градуса.

Опасността от значителни валежи, гръмотевични бури и градушки остава в сила за Западна и Централна България. В Източна България валежите ще са през нощта срещу сряда.

Предупреждение за интензивни валежи НИМХ издаде областите Софийска, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора. Очакваните количества дъжд са 15 - 40 mm. Въпреки степента на предупредителния код - жълт, екстремни явления не се очакват.

По Черноморието времето ще е слънчево. С напредването на деня и там се очакват валежи от дъжд, като по-значителни ще са явленията по Северното Черноморие. Ще духа умерен западен югозападен вятър. Температурата на морската вода е 20 – 22 градуса, на въздуха – 22 – 25 максимални градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Заради купесто-дъждовната облачност, която ще се развива и условията за градушки, туризмът няма да е подходящ в планините във вторник. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Температурите в южната част от Балканите ще останат високи и на много места ще са над 30 градуса до опасно горещи 40 градуса. Според различни източници най-топло ще се задържи в Гърция, Албания и Северна Македония. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон