Опасността от градушки не стихва, ще има гръмотевици над страната вторник, 4 юни

Остава опасността от силни гръмотевични бури и градушки на изолирани места от страната. 

През нощта срещу вторник времето ще се задържи с разкъсана висока облачност и голяма вероятност за валежи придружени с бури.

Гръмотевични бури се очакват над Северна България, предимно по Дунавската равнина и в Румъния както и планинските райони. Според НИМХ се очаква до полунощ да затихнат бурите над България. През деня максималните температури ще са в широки граници – от 25 градуса до 34 градуса. 

В Източна България валежите ще са през нощта срещу сряда. Вероятността остава висока за образуване на гръмотевични бури и там.

По-спокойно ще е времето над Западна България, но пък от там започва понижение на температурите. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса.

Предупреждение за интензивни валежи е издадено за 4 юни. В Софийска област, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора очакваните количества дъжд са 15-40 mm. 

Въпреки степента на предупредителния код, екстремни явления не се очакват. 

По Черноморието времето ще се задържи слънчево. В края на деня и следобедните часове,се очакват валежи от дъжд, като по-значителни ще са явленията на Север. (Варна). Ще духа умерен западен югозападен вятър. Температурата на морската вода е 19 – 23 градуса, а на въздуха – 20 – 25 максимални градуса. Вълнението на морето ще бъде около 1 до 2 бала.

Температурите в южната част от Балканите ще останат високи и на много места ще са над 30 градуса до опасно горещи 40 градуса. Според различни източници най - топло ще се задържи в Гърция, Албания и Северна Македония. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон