Стоянов: Брендо е влязъл в България през пролетта на 2022 г.

Парламентът изслушва вътрешния министър Калин Стоянов по случая "Брендо", предаде БГНЕС.

Евелин Банев - Брендо, който в понеделник се предаде на властите у нас, е влязъл в България през пролетта на 2022 г., заяви Стоянов. Не съм казал категорично с какъв самолет е влязъл Брендо в България, уточних периода, в който той е влязъл в България.

Няма как този човек да ходи на публични изяви и да се заявява, че той е тук, след като го търсят за излежаване на присъди 20 г. в Италия, 10 г. в Румъния и 6 в България. Най-големите италиански наркобосове се укриват по 30 г. в собствените си държави, след 30 г. италианците арестуват боса на Коза Ностра. Най -фрапиращ е случаят за човек на име Бернардо Провенцано, който се укрива 38 г. На всички ни е ясно, че тези хора с тези присъди използват множество документи за самоличност от различни държави. За съжаление и към момента има множество такива, които се издирват, заяви Стоянов.

Съдът днес остави в ареста Евелин Банев, това се случи по време на изслушването на вътрешния министър.

Адвокатът на Брендо днес настоя искането за задържане под стража да не бъде уважено. “На 24 юни 2024 г. Евелин Банев се е предал доброволно, той е депозирал молба в СГС, с която е поискал признаване изпълнението на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено лишаване от свобода от 10 и 20 години” уточни защитата на Банев. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон