Силви Кирилов ще открие и 50-ия парламент

Депутатът от "Има такъв народ" Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание в сряда.

73-годишният медик, бивш изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации, е най-възрастен измежду народните представители и като доайен получава правото да води откриващото заседание, съобщи БНР.

Кирилов не за пръв път ще даде началото на работата на новоизбран парламент. Така например той удари първия пленарен звънце на 47-ото Народно събрание.

Общественото радио информира още, че днес ръководствата на парламентарно представените формации са уточнили техническите въпроси като реда за протичане на първото заседание и разпределението на местата в зала. Разпределението се запазва като в 49-ия парламент. Разликата е, че БСП вече ще разполага само с едно място на първия ред, а депутатите от „Величие“ ще бъдат настанени отзад зад представителите на ПП-ДБ и ДПС. Отхвърлено е било предложението на ИТН и „Възраждане“ парламентът да заседава в историческата сграда на НС. От ГЕРБ СДС, ДПС и ПП ДБ са се обявили против, а от „Величие“ са се въздържали, твърдят участници в срещата. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон