Селин Дион показва силата на духа в нов документален филм

Музикалната легенда Селин Дион обеща, че нейната "страст на изпълнител никога няма да изчезне", въпреки борбата със здравословните проблеми.

"Не съм мъртва", заяви певицата пред АФП на червения килим преди премиерата на новия документален филм "Аз съм: Селин Дион", който се фокусира върху стремително развиващата се кариера и борбата с рядко неврологично заболяване.

"Когато животът ти поднася нещо такова, имаш две възможности. Справяш се с него или не искаш да се справяш", каза Дион и нарече решението си да говори открито за състоянието си в документалния филм "най-големия дар и най-голямата отговорност".

"То няма да изчезне", каза тя за заболяването. "Ще трябва да се справя с това. И аз го правя."

През декември 2022 г. 56-годишната жена разкри за първи път, че е диагностицирана със Синдрома на скования човек - прогресивно автоимунно заболяване, което не се лекува.

Лечението може да помогне за облекчаване на симптомите на състоянието, което може да причини скованост на мускулите на торса, ръцете и краката, както и да предизвика силни спазми.

"Шоуто все още ще продължи", обеща Селин Дион, но посочи, че е "важно да бъдем честни".

Ирен Тейлър, номинираната за "Оскар" режисьорка на филма, заяви пред АФП, че единствената молба на Дион е била да може да разкаже собствената си история със собствените си думи.

"Дали това би било възможно? Вместо други хора да говорят за мен?", спомня си тя молбата на суперзвездата.

"Това беше като музика за моите уши като разказвач на истории. Тя просто се отвори и беше много автентична... в радостта си, а също и в страданието си", подчерта Тейлър.

Документалният филм ще започне да се излъчва в световен мащаб на 25 юни по Prime Video.

Дион беше принудена да отмени поредица от концерти, планирани за 2023 и 2024 г., като заяви, че не е достатъчно силна за турне.

По-рано тази година тя се появи изненадващо на наградите "Грами", като връчи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт.

Дион е продала повече от 250 милиона албума по време на десетилетната си кариера.

Световното турне "Courage World Tour" на родената в Квебек звезда започна през 2019 г. Дион беше завършила 52 концерта, преди пандемията от Ковид-19 да отложи останалите. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон