S&P 500 и Nasdaq завършват с нови рекорди

Акциите на Уолстрийт се повишиха преди заседанието на Федералния резерв, като S&P 500 и Nasdaq завършиха с нови рекорди след колеблива сесия.

Макар че се очаква Фед да запази лихвените проценти на стабилно равнище, коментарът на централната банка ще бъде анализиран за последиците му за паричната политика по-късно през 2024 г.

Инвеститорите очакват и ключовия доклад за потребителските цени, който ще бъде публикуван в сряда.

Промишленият индекс Дау Джоунс завърши с ръст от 0,2% на ниво от 38 868,04 пункта.

Широкообхватният S&P 500 се повиши с 0,3% до 5 360,79, а богатият на технологии индекс Nasdaq Composite напредна с 0,4% до 17 192,53.

Сред отделните компании Southwest Airlines скочи със 7,0 % след доклад на Wall Street Journal, че активисткият фонд Elliott Investment Management е придобил дял от близо 2 млрд. долара в изпитващата затруднения авиокомпания.

Apple спадна с 1,9 %, тъй като представи „Apple Intelligence“ - набор от нови функции с изкуствен интелект за своите желани устройства - включително партньорство с Open AI.

Diamond Offshore скочи с 10,9 %, след като компанията за петролни услуги се съгласи да бъде придобита от Noble Corp в сделка за комбиниране на компании за офшорно сондиране на стойност около 1,6 млрд. долара. Noble нарасна с 6,1%. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон