Русия извърши смъртоносна атака срещу курорт край Харков

Шестима души са убити, а десетки са ранени след две вълни от удари по курорта в покрайнините на Харков.

На 19 май Русия нанесе удар по езерен курорт в покрайнините на Харков и атакува села в околността, убивайки най-малко 11 души и ранявайки десетки. Прокуратурата съобщи, че в курорта са загинали шестима души, един е изчезнал, а 27 са ранени. При още нападения в по-широк регион са убити петима души.

Спасителите заявиха, че първоначалният удар е бил последван от втори удар около 20 минути по-късно, насочен към екипите на спешна помощ на мястото на инцидента.

"Тук никога не е имало войници", каза Ярослав Трофимко, полицейски инспектор, който пристигнал след първия удар и след това бил застигнат от втория. Още петима души бяха убити и девет ранени по-късно през деня в две села в Купянска област. Местният губернатор Олег Синехубов заяви, че руските сили са обстрелвали две села в областта със самоходен гранатомет за залпов огън.

Прокуратурата съобщи, че един човек е загинал при руски обстрел в град Вовчанск - град, който е в центъра на руското нахлуване, започнало преди малко повече от седмица. Трима души са били ранени. Ракетните удари бяха последните от постоянните руски атаки през последните седмици в Харковска област в Североизточна Украйна, където руските войски започнаха настъпление. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон