Рупърт Мърдок се ожени отново на 93 години

Медийният магнат Рупърт Мърдок се ожени за пети път на 93-годишна възраст, обвързвайки се с бивша молекуларна биоложка на 67 години.

Мърдок и Елена Жукова бяха венчани в имението на медийния магнат в Калифорнийската му лозя и имение, наречено Морага.

Снимки, публикувани в "Сън", британския таблоид, притежаван от Мърдок, показват двойката да позират и се усмихват - той с черно костюм и жълта вратовръзка, а тя с бяла рокля без презрамки, докато държи букет от лилии.

Сред гостите на сватбата бяха Робърт Крафт, на 82 години, собственикът на американския отбор по американски футбол New England Patriots, и неговата 50-годишна съпруга Дана Блумбърг, съобщават новинарски доклади.

Мърдок преди това е бил омъжен четири пъти, най-скоро за модела Джери Хол, дългогодишната партньорка на фронтмена на Rolling Stones Мик Джагър.

Неговият личен живот често е тема за таблоидната преса, която той помага да се развие на три континента.

Жукова, която емигрира в САЩ от Русия, е бивша молекуларна биоложка.

Дъщеря й, Даша Жукова, покровител на изкуствата и предприемач, е била омъжена за руския олигарх Роман Абрамович.

Мърдок, който има шест деца, е бил омъжен първо за Патришъ Букър, австралийска стюардеса, с която се разведе в края на 1960-те години.

Той и втората си съпруга, Ана Торв, репортер на вестник, бяха заедно повече от 30 години, преди да се разведат през 1999 г. Третият му брак с Уенди Денг приключи през 2013 г.

Роденият в Австралия Мърдок, чиято медийна империя включва The Wall Street Journal, Fox News и други влиятелни издания, и неговото семейство разполагат с мрежа от около 20 милиарда долара, според Форбс.

Мърдок предаде контрола върху своята глобална медийна империя на сина си Лаклан през ноември миналата година, преминавайки в статут на емерит. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон