Рок групата Status Quo планира пенсионирането си

Легендарната рок групата Status Quo планира пенсионирането си след последния си концерт от настоящото турне, който ще се състои в Taunton, Vivary Park в Съмърсет на 23 август.

75-годишният китарист и вокалист Франсис Роси заяви пред "Мирър": "Не мисля, че ще го направим отново. А що се отнася до останалите членове на групата, това също е последното турне. Просто не виждам как ще го направим още веднъж."

Музикантът отказа да нарече настоящето турни "последно", защото групата направи това с турнето "End of an Era" през 1984 г., но след това се събра отново.

"Не исках да обявявам сегашното турне за последно в историята. Направих го веднъж и след това бях принуден да се върна, но това е съвсем друга история", добави Роси.

"Наистина се разделихме и тогава един от мениджърите дойде при мен с лъжата по онова време, че Рик (Парфит) отново имал проблеми с парите, което често се случваше с Рик, така че аз казах: "Добре, ще направим още един албум - In the Army. Кой знае, може да предложат огромна сума пари, за да направим отново Quo, но аз не мисля така", каза още той.

През 2021 г. съоснователят Алън Ланкастър почина на 72-годишна възраст след борба с множествена склероза.

Ритъм китаристът и вокалист Рик Парфит умря от сепсис на 68-годишна възраст през 2016 г.

В настоящия състав към Франсис се присъединяват Анди Баун, Джон "Рино" Едуардс, Леон Кейв и Ричи Малоун.

Въпреки че групата привидно се отказва от концертната си дейност, Франсис е планирал солово турне с 34 дати за 2025 г. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон