Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Основните цели на протестиращите са изразяване на дълбока болка и възмущение от присъдата за погубените животи на Ани и Явор.

Протест ще се състои на бул. „Сливница“ за изразяване на непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност.

От 19:00 ч. на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ организират протест за изразяване на непримиримост към войната по пътищата, чувството за безнаказаност и в подкрепа на всички, чиито семейства и близки са жертви на пътно убийство, ранени и пострадали в ПТП.

Основните цели на протестиращите са изразяване на дълбока болка и възмущение от присъдата за погубените животи на Ани и Явор; Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали; Отдаване на почит към Ани и Явор и към всички загинали в ПТП в България, както и съпричастност към пострадалите в катастрофи; Апел към обществото за отговорност на пътя и повишаване на Безопасността на движението по пътищата; Апел към институциите за активна работа по повишаване на Безопасността на движението по пътищата.

Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“, като после ще се завърнем обратно в началната точка на шествието – пешеходната пътека на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон