Продуцентите на 007 ще получат почетни Оскари

Компанията на семейство Броколи, Eon, запазва творческия си контрол върху поредицата.

Продуцентите на филмите за Джеймс Бонд Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи ще получат почетни Оскари на церемония през ноември. Те управляват франчайза от 1995 г. насам, когато излиза "Златното око", и постигат значителен успех с филми като "Скайфол", който спечели 1 млрд. долара.

Това признание идва на фона на засиленото очакване за обявяването на следващия Джеймс Бонд, след напускането на Даниел Крейг след "Няма време да умираш" и придобиването на MGM от Amazon. Компанията на семейство Броколи, Eon, запазва творческия си контрол върху поредицата.

Сред другите наградени са Куинси Джоунс, новаторски музикант и композитор със седем номинации за "Оскар", и британският сценарист и режисьор Ричард Къртис, известен с филми като "Наистина любов" и "Четири сватби и едно погребение". Къртис ще получи статуетката "Жан Хершолт" за хуманитарните си усилия в рамките на организацията "Comic Relief". Джулиет Тейлър, изтъкнат кастинг директор, също ще бъде отличена. Наградите "Governors", които се провеждат отделно от 2009 г. насам, отличават ветерани от индустрията, които са били пренебрегнати на редовните Оскари. Петнадесетата церемония ще се състои на 17 ноември. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон